Verschonen, toiletgang en zindelijkheid

Ons kinderdagverblijf zorgt zelf voor de luiers van de kinderen. Wij gebruiken hiervoor het merk ‘’albert heijn’’. Kinderen worden op vaste tijden ( tussendoor indien nodig) verschoond.

Tegen het einde van de dag vindt er ook nog een extra verschoonronde plaats.

 

Voor de kinderen die reeds zindelijk zijn, zijn er binnen ons kinderdagverblijf speciale kindertoiletjes. (tevens potjes)Hier kunnen de kinderen ten alle tijden gebruik van maken.  Verder zouden wij het graag van u horen, wanneer u thuis bezig bent met de ‘’zindelijkheid’’ van uw kind.

Onze medewerkers kunnen hier dan ook, tijdens het verblijf van uw kind, op inspelen. Onze medewerkers doen dit echter niet zonder dat dit van thuis uit wordt aangegeven. Het komt echter regelmatig voor dat kinderen thuis zindelijk zijn en binnen ons kinderdagverblijf niet. Dit kan verschillende oorzaken hebben ( andere omgeving, meer afleiding etc) en wij proberen dan ook, om daar niet teveel aandacht aan te schenken.

De druk die er dan gelegd wordt bij de kinderen weegt te zwaar op tegen hun emotioneel welbevinden en gevoel van veiligheid.

Vaak komt de zindelijkheid binnen het kinderdagverblijf, een poosje later, vanzelf.