't zonnehoekje gezonde kinderopvang!

Terug

10-02-2017

Met trots mogen wij zeggen dat wij een gezonde kinderopvang zijn, hier doen we dan ook alles aan!


Voedingsbeleid gezonde voeding en gewoontes van ’t Zonnehoekje


Als Kinderopvangorganisatie is ’t Zonnehoekje medeverantwoordelijk voor de gezondheid van de kinderen die we opvangen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde leefgewoontes aanleren. Kinderen die gezond eten, genoeg bewegen en niet dagelijks vele uren televisie kijken of computeren, zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren, zitten lekkerder in hun vel en hebben minder kans op overgewicht. Bovendien blijven de meeste kinderen met overgewicht de rest van hun leven te zwaar. Dit heeft naast allerlei lichamelijke klachten ook een grote invloed op hun zelfvertrouwen. Genoeg redenen dus om als kinderopvang hiermee bezig te zijn.


Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het voedingscentrum. Dat betekend onder andere dat wij:


-Vooral producten uit de schijf van vijf aanbieden.


-De hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.


-Feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.


-Ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.


-Voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/ verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.


-naast een gezonde voeding is beweging natuurlijk ook van grootbelang, daarom bieden wij sportactiviteiten aan zoals zwemmen en kickboxen, en activiteiten waarbij bewegen een grote rol speelt.


 


Tip! Kijk eens op de site van het voedingscentrum!