Voeding

Voeding

Gezond opgroeien begint met goede voeding. Van eten krijg je energie. En samen aan tafel zitten, is ook nog eens erg gezellig.
"Smakelijk eten, smakelijk drinken… Hap, hap, hap…"

 Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het voedingscentrum.


Voedingsbehoefte
We kijken naar de eigen voedingsbehoefte van elke leeftijdsgroep. Sowieso is ieder kind anders. Het ene eet of drinkt meer dan het andere. Dwingen doen we nooit bij ‘t zonnehoekje. We bieden ruim voeding en vocht aan en geven voldoende tijd om te eten en drinken. Uiteraard houden we rekening met speciale dieetwensen. En met voorkeuren van ouders.

Baby’s
In het eerste levensjaar volgen we het drinkritme van je baby. Ouders nemen zelf flesjes en voeding (moeder- of poedermelk) mee. Want de wensen op dat gebied lopen behoorlijk uiteen. We hebben veel ervaring met zogeheten flesweigeraars. Met veel geduld en zorg lukt het binnen een maand altijd tot een goed drinkschema te komen.

Fruit
Kinderen vanaf 6 maanden tot 1,5 jaar krijgen een vers fruithapje, dat we in eigen keuken bereiden. Oudere kinderen bieden we per dag seizoensfruit aan.

Drinken
Per dag krijgen kinderen minstens drie keer melk, thee of water. Bij warm weer houden we het vochtpeil uiteraard extra in de gaten. 

Snoep 
Het meenemen van snoep (kauwgom lolly e.d.) van thuis wordt niet toegestaan, wij stimulieren ouders om geen snoepgoed uit te delen of te trakteren.

 

Warme lunch & bso-maaltijd

Op onze dagopvang serveren we een warme lunch. Deze gezonde maaltijden komen uit onze eigen keuken. Elke week stellen wij een gevarieerd menu samen, speciaal voor jonge fijnproevertjes.  


Gevarieerd en vers 
Iedere dag is er een ander gerecht met verse ingrediënten. Kinderen onder de 1,5 jaar eten deze menu´s in gepureerde vorm. De grotere kinderen krijgen elk een eigen bordje dat we aan tafel opscheppen. Net als thuis. Tijdens het voorbereiden, vervoeren en opdienen werken we met de hygiënecode en de HACCP.

 

Gezellig moment
Geur- en smaakbeleving horen bij de ontwikkeling van kinderen. Die ervaring geven we ze graag mee. Eten is leuk, lekker en gezond. Het is bovendien een gezellig moment van samenzijn. 

 

Liever een boterham?
Als het om voeding gaat, mag veel maar moet niets bij ´t Zonnehoekje. Geef je de voorkeur aan boterhammen tijdens de lunch? Dan staat er voor jouw kind(eren) vers bruinbrood op het menu. Het beleg variëren we en stemmen we af op wat kinderen graag eten. Op de eerste boterham gaat hartig beleg, daarna mag er ook iets zoets op de boterham.

 

Warm eten op de bso

na een dag hard leren en uitgebreid spelen gaat een goede maaltijd er wel in. om 16.00 uur gaan we samen aan tafel. Eet je kind niet mee dan schuift hij of zij toch gezellig aan met een bakje yoghurt. Gezellig toch?