Informatie - Haarlem Schoterweg KDV

LRK nummer 162012767

Kinderopvang ´t Zonnehoekje

 

Tel: 023-5251264

Schoterweg 94

2021 HR Haarlem

 

Een ervaren, enthousiast, professioneel kinderopvangorganisatie op de Schoterweg die op 16 februari 2012 haar deuren heeft geopend. Wij bieden kwalitatief hoogwaardig kinderopvang aan in de vorm van dagopvang in de leeftijd van 4 weken tot 4 jaar.

 

Onze vestiging in Haarlem biedt opvang aan kinderen van 4 weken tot 4 jaar.

Er is aanwezig een gesloten  tuin met zachte en harde ondergrond en  voldoende speeltoestellen.

Indeling gebouw: Wij hebben in totaal 2 groepen op deze vestiging, groep UKJE en groep PUKJE

Één babygroep biedt plaats aan 16  kinderen in de leeftijd van 4 weken tot ± 2  jaar.

 

Aanwezig in de groep: aangrenzende slaapkamer, verschoontafel, kindertoilet met een wastafel, 2 hoge boxen, grondbox met speelkleed, poppenhoek, bouwhoek, knuffelhoek en een voedingsbank.

Het voedsel van de baby’s wordt  in de babygroep voorbereid, b.v. flesvoeding, fruithapjes, tussendoortjes. Dit doen wij extra maatregel voor hygiëne.

Leidster aantal: 3 leidsters aanwezig op een dag en een stagiaire.

Één  peutergroep biedt plaats aan 16 kinderen in de leeftijd van ± 2 jaar  tot 4 jaar.

 

Aanwezig in de groep: aangrenzende slaapkamer, kindertoilet met een wastafel, voor extra hygiëne is een lange wastafel met twee kranen aanwezig in de groep voor de kinderen zodat niet in de rij hoeven te staan bij het wassen van hun handen.

 

Op de peutergroep zijn er diverse speelhoekjes gecreëerd. Zo hebben we een huishoek met keukentje en poppen en een autohoek met garage, auto’s en een automat. In deze hoekjes kunnen de kinderen hun eigen fantasiespel ontwikkelen. Ook is er een ruimte voor de kinderen om  hun creativiteit de vrije loop te laten, door o.a. te verven, te kleuren of te kleien. De kinderen krijgen volop de gelegenheid om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien in hun eigen tempo. Ook is er voor de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining een toilet aanwezig op de groep, met een eigen wastafel op hoogte van de kinderen. Op alle groepen wordt er geknutseld aan de hand van thema’s. Thema’s variëren elke maand en worden afgesloten met een leuk uitje. Bij het bedenken van de thema’s wordt  er rekening gehouden met de diverse feestdagen en seizoenen.