Informatie - Amsterdam Baden Powellweg KDV

Hoofdvestiging LRK nummer 152634691
Kinderopvang ‘t Zonnehoekje

 

tel: 020-6199090

 

Baden Powellweg 70-72

1069 LK Amsterdam

 

Beste Ouder/ verzorgers,

Wanneer u besluit om aan het werk te gaan, is het zeer belangrijk om voor uw kind een Kinderopvang ‘t Zonnehoekje vertrouwde en liefdevolle opvang en verzorging te kiezen. U wilt tenslotte het beste voor uw kind en laat bij de keuze van opvang uw hart spreken.

 

Bij Kinderopvang ‘t Zonnehoekje begrijpen wij heel goed, dat de stap van thuis naar de kinderopvang in het begin echt even wennen is. Vandaar dat wij ervoor willen zorgen, dat uw kind zich vanaf de eerste dag bij ons thuis voelt.

 

Kinderopvang ’t Zonnehoekje heeft verschillende vestigingen waaronder vestiging Osdorp. Vestiging Osdorp is een vestiging met 6 horizontale groepen. Waaronder twee babygroepen met ieder maximaal twaalf kinderen en vier peutergroepen waarin respectievelijk maximaal acht, elf. twaalf en zestien kinderen worden opgevangen.

 

De babygroepen zijn twee ruime groepen waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Leidsters van een babygroep kunnen goed inspelen op wat kinderen in deze leeftijd nodig hebben. In de babygroep vinden wij het belangrijk dat er rust en regelmaat is zodat de baby’s zich veilig voelen. De ruimte van de babygroep is aangepast voor deze leeftijdsfase. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes, grote lig kleden en speelkussens aanwezig. Het speelgoed dat aanwezig is, is ook afgestemd: knuffels, bijtringen, blokken van zacht materiaal, boekjes van zacht materiaal. Voor de grotere kinderen zijn er ook boekjes van dik karton maar ook voorleesboeken, enz. Het speelgoed is zorgvuldig gekozen zodat elk ontwikkelingsgebied wordt gestimuleerd. Op deze groepen is dagelijks plaats voor twaalf kinderen met drie gediplomeerde leidsters (en eventueel een stagiaire).

 

 

Vanaf 24 maanden stromen de kinderen door naar één van de peutergroepen. Op de vier peutergroepen is, respectievelijk, plaats voor acht, elf, twaalf en zesstien kinderen met één/twee gediplomeerde leidsters (en eventueel een stagiair). De peutergroepen bieden verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Er is uiteraard ook ruimte om te ontspannen. De ruimte van de peutergroepen zijn anders ingedeeld dan de babygroepen. In deze ruimte zijn er meer hoekjes gecreëerd: een poppenhoek, bouwhoek en verkleedhoek. Er zijn ruimtes gecreëerd zodat het kind zich op een rustig plek kan terugtrekken om zich te ontspannen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen.

 

De kinderen kunnen als ze vier jaar worden doorstromen naar onze naschoolse opvang die naast het kinderdagverblijf gevestigd is. Uiteraard krijgen deze kinderen voorrang, maar de ouders moeten hun kind(eren) wel op tijd inschrijven.

Buitenspeelplaats

Zodra het weer het toe laat streven wij om zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Onze buitenruimte heeft alles in huis om de kinderen optimaal te vermaken. de tuin is voorzien van (rubber) tegels en mooie kunstgras die gelegd is in de kleuren geel en groen. Dit geeft de tuin een mooie uitstraling. De kinderen kunnen zich niet bezeren als ze vallen.Ook staat er een mooie grote trein, twee schommels, een huisje met een glijbaan en twee hobbelpaardjes. Ook kunnen de kinderen kiezen uit verschillende soorten driewielers en divers buitenspeelgoed. De kinderen kunnen al hun fantasie kwijt in onze ruim opgezette tuin.

 

De buitenspeelplaats: 
• voldoet aan alle veiligheidseisen.

• is uitdagend ingericht en biedt mogelijkheid tot diverse soorten spel. De organisatie houdt mogelijke veranderingen bij.

• biedt de babygroepen een veilige plek om te liggen, kruipen en spelen.

• biedt de peutergroepen de mogelijkheid tot klimmen, fietsen en met zand te spelen.

 

Algemene inrichting van de ruimtes van het kinderdagverblijf:

• voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen (GG&GD en brandveiligheid).

• heeft aparte slaapkamers voor de baby’s.

• is toegankelijk via een intercom en/ of beveiligd kinderslot.

• De groepsruimtes zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen die er gebruik van maken.

• In de keuze van het speelgoed, boeken, voeding en dergelijke wordt rekening gehouden met de culturele achtergrond van de kinderen.

• zijn uitdagend en stimulerend ingericht, waardoor kinderen uitgenodigd worden activiteiten te ondernemen en zich te ontwikkelen.

• een kind kan zijn energie kwijt bij wat drukker spel maar heeft ook de gelegenheid om in rust te spelen.

• het speelmateriaal wordt jaarlijks vernieuwd en/of indien nodig vervangen.

• het speelmateriaal staat op kind hoogte tenzij dit uit veiligheidsoverwegingen elders geplaatst is.

• het meubilair voldoet aan de Arbo-wet. De organisatie houdt mogelijke aanpassingen bij.

 

Slot

De organisatie heeft een vaste onderhoudsmedewerker in dienst die de verschillende ruimtes en speelgoed wekelijks onderhoud en zorgt dat het veilig is.De inrichting van het gehele kinderdagverblijf, de groepen en de buitenruimtes bepalen de sfeer, het vertrouwen, de veiligheid, de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen. Wij zijn als opvang voortdurend bezig om dit te bewaken, onderhouden en verbeteren.