Informatie - Amsterdam Paramaribostraat KDV

LRK nummer 191759053

Kinderopvang ‘t Zonnehoekje 

 

tel: 020-6188885

Paramaribostraat 43h

1058 VG Amsterdam

 

Één verticale groep met 14 kinderen in de leeftijd van 4 weken tot 4 jaar

Welkom bij de Baarsjes! Wij staan ondermeer bekend om onze huiselijke sfeer. Het is ons inziens namelijk heel belangrijk dat de kinderen het gevoel hebben dat zij ‘thuis’ zijn.

Wij bestaan uit een verticale groep, dagelijks kunnen wij opvang bieden aan 14 kinderen van 4 weken tot 4 jaar oud. Per dag zijn er drie leidsters aanwezig, een stagiaire en een groepshulp.

De verticale groep is middels een lage wand in twee groepen verdeeld. Namelijk babygedeelte en een dreumes/peuters gedeelte. Wij hebben hier bewust voor gekozen om op bepaalde momenten van de dag waar nodig de algehele groep toch in tweeën te kunnen splitsen. Dit gebeurd alleen als wij bijvoorbeeld vinden dat de kinderen te druk zijn. Zo garanderen wij de veiligheid van al onze kindjes!

Wij beschikken over een grote ruimte. In deze ruimte hebben wij de

 

volgende elementen:

Een poppenhoek, de kinder-keukenhoek, de leeshoek en een auto/bouwhoek. Verder hebben wij een lange wastafel op de groep met maar liefst drie kranen waar kinderen gezamenlijk handjes kunnen wassen en hun tandjes kunnen poetsen voor het slapen gaan.

 

Wij hebben gekozen voor een open keuken zodat zelfs de leidsters die in de keuken staan zicht hebben op wat er op de groep gebeurd. De keuken is omringd met een hek, dat wil zeggen dat de kinderen hier absoluut niet kunnen komen. In de slaapkamer hebben we voor ieder kind een eigen bedje en voor de peuters een eigen stretcher.

 

Onze grote trots in onze ruime speeltuin waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. In de speeltuin hebben we leuke speeltoestellen, fietsjes en een mooie picknicktafel voorzien van een parasol voor de zonnige dagen. Onder de speeltoestellen bevindt zich een zachte ondergrond voor extra veiligheid.

 

Deze locatie is (tijdelijk) gesloten op de vrijdagen. De openingsdagen zijn van maandag tot donderdag van 7.00 tot 19.00 uur