Informatie - Hoorn Rotiusstraat KDV

LRK nummer 118404428
Kinderopvang ‘t Zonnehoekje
 
Rotiusstraat 1a, 1624 GA Hoorn
tel: 0229-210740
 
Onze kinderopvang in Hoorn heeft 1 stamgroep (16 kindplaatsen), om de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op te vangen.
Ons kinderdagverblijf is de ideale plek voor uw kind om geheel zorgeloos de wereld te verkennen. ’t Zonnehoekje voorziet in de behoefte aan kwalitatief goede kinderopvang. Het team van ’t Zonnehoekje staat hiervoor garant. Wij bieden een veilige omgeving waarin uw kind makkelijk vertrouwd kan raken en waarin wij, als kinderdagverblijf, een bijdrage kunnen leveren aan een optimale ontwikkeling van uw kind.
 
Onze dagopvang in Hoorn biedt opvang aan kinderen van 4 weken tot 4 jaar. Er is een tuin aanwezig waarin kinderen van alle leeftijden zich kunnen vermaken. De tuin heeft een harde en zachte ondergrond en is voorzien van een speelhuis met glijbaan. Voor alle leeftijden zijn er speelmaterialen en fietsjes aanwezig.
 
Elke groep beschikt over voldoende speelmateriaal om de diverse ontwikkelingsgebieden van de kinderen te stimuleren. Dagelijks wordt er een warme verse maaltijd bereid voor de kinderen.
De binnenruimtes zijn huiselijk en warm aangekleed. De groep beschikt over een eigen slaapkamer, die grenst aan de groep en waarin elk kindje zijn eigen bedje heeft.
Tevens beschikt de groep over een dubbele hoge box om de allerkleinste baby’s hun eigen speelruimte te geven. Om de grove motoriek te stimuleren beschikken we over speelkussens met diverse maten en hoogtes waar de kinderen over kunnen klimmen, lopen of kruipen. Ook is er een eigen keuken met koelkast aanwezig om de flesvoeding gescheiden van het overige eten te kunnen bereiden.
Voor de peuters zijn er diverse speelhoekjes gecreëerd. Zo hebben we een huishoek met keukentje, poppen, een autohoek met garage, auto’s en een automat. In deze hoekjes kunnen de kinderen hun eigen fantasiespel ontwikkelen. Ook is er ruimte voor de kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten, door o.a. te verven, te kleuren of te kleien. De kinderen krijgen volop de gelegenheid om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien in hun eigen tempo. Ook is er voor de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining een toilet aanwezig op de groep, met een eigen wastafel op hoogte van de kinderen. Op de groep wordt er geknutseld aan de hand van thema’s. Thema’s variëren elke maand en worden gepast afgesloten. Bij het bedenken van de thema’s wordt rekening gehouden met de diverse feestdagen en seizoenen.
U bent van harte welkom om eens rond te komen kijken, wij geven u graag een rondleiding en meer informatie.