Groepsindeling

’t Zonnehoekje biedt dagopvang aan kinderen in de leeftijd van 0 maanden tot 4jaar. De kinderen doen  dezelfde dingen die ze thuis ook doen: spelen, eten en slapen. Alleen doen ze dat hier samen met een groep andere kinderen onder begeleiding van meerdere pedagogische medewerkers.

 

De groepsruimtes zijn speciaal voor hen ingericht en de pedagogische medewerkers hebben alle aandacht voor de kinderen. De pedagogische medewerkers bieden de kinderen een warme, veilige en stimulerende omgeving waarin ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

 

In alle groepen wordt met een dagindeling gewerkt als oriëntatie voor de pedagogische medewerkers en structuur voor de kinderen. Het gaat om een overzicht van wat er op een dag allemaal gebeurt. Met de (tijds)indeling gaan de pedagogische medewerkers flexibel om. Ze passen die aan, aan de leeftijdsopbouw binnen de groep en de actuele groepssamenstelling.

Onze gezellig ingerichte ruimtes voldoen aan alle veiligheidseisen. We hebben gebruik gemaakt van vrolijke en frisse kleurtjes en er zijn verschillende hoekjes gemaakt waar de kinderen kunnen spelen. Afhankelijk van de tijd van het jaar, thema’s van ‘’Uk en Puk’’ of feestelijkheden wordt het hele pand omgetoverd tot een passend en prachtig decor. Denkt u aan Sinterklaas, Kerst, de seizoenen, Pasen, de boekenweek, etc. etc. Kinderdagopvang ‘t Zonnehoekje ziet er voor de kinderen en hun ouders altijd weer gezellig en aantrekkelijk uit. Er is genoeg te ontdekken en bekijken!

Bovendien heeft elke stamgroep bij ons een aparte slaapruimte en speelruimte. Ook buiten beschikken wij over een eigen speelgedeelte. Het is echter, zowel binnen als buiten, mogelijk om de groepen samen te laten spelen. In elke speelruimte is er tevens een aparte verschoonplek.

  

In de stamgroepen werken we met verschillende hoeken, om kinderen zoveel mogelijk uitdagingen te kunnen bieden.

  • In de groep van 0/2 hebben we bijvoorbeeld:

- De ontdekhoek ( spiegels in de grondbox en losse speelwanden)

- Bouwhoek ( bouwmateriaal voor grove motoriek)

- Speelhoek ( poppen, keukentje, auto’s etc)

- Lees/Kwebbelhoek ( Lekker zachte fauteuil met boekjes, handpoppen etc.)

  • In de groep van 2/4 werken we met de volgende hoeken:

- Spelhoek ( puzzels en spelletjes, muziekinstrumenten)

- Bouwhoek (verschillende bouwmaterialen)

- Poppenhoek ( poppenspullen/keukentje etc)

- Winkelhoek ( Kassa, mandjes, weegschaal etc)

Natuurlijk zorgen wij er ten alle tijden voor dat enkel de kinderen die met de materialen om

kunnen gaan ermee in contact kunnen komen.