Wenperiode

Het is voor kindjes altijd even wennen aan het drukke bestaan op een kinderdagverblijf.

Vanuit de rustige huiselijke sfeer belanden ze ineens op een groep met andere kindjes en

pedagogisch medewerkers die ze nog niet kennen. We zorgen er natuurlijk voor dat de rust zoveel mogelijk gewaarborgd blijft, maar er zijn toch veel kindjes aanwezig wat een behoorlijke indruk kan maken op een nieuw kindje. Ook een nieuwe ruimte, nieuwe geuren en natuurlijk de pedagogisch medewerkers zijn factoren waaraan het kindje moet wennen. Vaak is het ook voor de ouders moeilijk om hun kindje in vreemde handen achter te laten.

’t Zonnehoekje  vindt het dan ook belangrijk dat de kinderen en de ouders op een goede en rustige manier aan het kinderdagverblijf wennen. Op deze manier kunnen ze zich veilig en vertrouwd voelen en wordt het kinderdagverblijf een tweede thuis voor de kindjes.

De wenperiode wordt verdeeld over minimaal drie keer. De eerste keer komt het kindje ongeveer 2 uur, de tweede keer 4 uur en de derde keer 6 uur of langer. Dit zijn de richtlijnen.

Vaak wordt er per kind gekeken naar de wenperiode en wordt deze samen met de ouders

ingericht. Het hangt ook per kind af hoe snel of langzaam de wenperiode gaat. Er kan natuurlijk altijd worden afgeweken van bovenstaande tijden.

 

’t Zonnehoekje heeft in het werkplan een wenbeleid uiteengezet.