Informatie - Evertsweertsplantsoen BSO

BSO De Kikker is gevestigd aan het

Evertsweertplantsoen 3 C in Amsterdam

en heeft een capaciteit om maximaal 66 kinderen

per dag te kunnen opvangen in de leeftijd

van 4 jaar tot 13 jaar.

Naast de vertrouwde Naschoolse Opvang (NSO)

zullen wij op deze locatie op schooldagen

vanaf 07:00 uur ook Voorschoolse opvang (VSO) aanbieden,

aan ouders die zo vroeg naar hun werk moeten vertrekken dat zij hun kinderen

niet zelf naar school kunnen brengen.

Deze twee vormen VSO + NSO samen worden Buitenschoolse opvang (BSO) genoemd.

 

De Buitenschoolse opvang is het gehele jaar geopend, met uitzondering van de erkende feestdagen, en twee studiedagen. De buitenschoolse opvang haalt de kinderen van de scholen af op het tijdstip dat deze sluiten. Dit varieert van 14.00 uur tot 15.30 uur, op woensdag van 12.00 uur tot 12.30 uur. De kinderen worden ‘s middags tussen 16.30 uur en 18.30 uur door de ouder opgehaald. Tijdens de vakantieperiodes en studiedagen is de buitenschoolse opvang de gehele dag geopend van 8.00 uur ‘s morgens tot 18.30 uur ‘s middags. Het betreft hier in principe de vaste plaatsingsdagen van uw kind. Tijdens deze hele dagopvang worden de kinderen ‘s morgens tussen 8.00 uur en 9.30 uur gebracht en ‘s middags tussen 16.30 en 18.30 uur opgehaald.

 

 

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolse opvang is altijd wat te doen. We organiseren heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan een zwemlessen, kickbox les, kookclub, workshops, computeren of schilderen. Er is voor elk wat wils.

In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en bijbehorende spelletjes. De pedagogisch medewerkers houden nauw toezicht op het gebruik ervan. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder.

 

 

De buitenschoolse opvang is gevestigd in de buurt van basisscholen. Zo kunnen de kinderen te voet door onze pedagogisch medewerkers worden opgehaald. Ook vangen wij kinderen op van scholen die wat verder weg zijn. Deze kinderen worden veilig opgehaald met onze Zonnehoekje busjes of elektrische bolderkar. Voor uw kind is het extra gezellig!