BSO de kikker (sport)

Naast een veilige en huiselijke BSO vinden wij dat het met plezier deelnemen aan een sportieve activiteit belangrijk is. Over het algemeen vinden kinderen het leuk om lekker actief

bezig te zijn en te bewegen. Het beoefenen van sport is niet alleen leuk en gezond, maar ook nog eens leerzaam, waarbij het sociale aspect heel belangrijk is. Uitgangspunt is dan ook nooit  de prestatie maar een positieve sportbeleving. Elk kind sport bij ons op een niveau wat past bij zijn/haar ontwikkelingsniveau. Sport zien wij dan ook als middel om de ontwikkeling van het kind te stimuleren.

 

Zwemles

In samenwerking met zwembad Sportplaza in Badhoevedorp is het

mogelijk zwemlessen te volgen via de BSO. Kinderen kunnen worden

aangemeld via de BSO. 2 keer in de week volgen we zwemlessen

met de kinderen op dinsdag van 16.45 tot 17.30 uur en op vrijdag van 17.00 tot 17.45 uur.

De lessen worden aangeboden volgens een individueel leersysteem,

at inhoudt dat de kinderen individueel doorstromen naar een volgend

groepje als een kind de vaardigheden beheerst van een bepaald lespunt.

Er hoeft niet te worden gewacht tot alle kinderen uit die groep aan de eindtermen voldoen.

 

De les wordt gegeven door ervaren en bekwame zweminstructeurs van zwemschool de druppel. Zij bekijken ook in welke groep uw kind komt en regelen verder de zaken rondom de lessen, het afzwemmen en het zwemdiploma.

 

Pedagogisch medewerkers van de BSO halen de kinderen op van school en nemen de kinderen mee naar ‘t Zonnehoekje. Op de locatie krijgen de kinderen een warme maaltijd. Ongeveer 30 min van de voren gaan de kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naar het Zwembad. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van ons busje, deze wordt bestuurd door een pedagogisch medewerker. Na de zwemles gaan ze met z’n allen terug naar ’t Zonnehoekje, daar worden de kinderen opgehaald door de ouders.

 

Sport en spel

Iedere week op verschilldende dag gaan we met de BSO kinderen

naar de gymzaal in de Johannesschool. Wij vinden het belangrijk

dat kinderen kunnen spelen en bewegen. De kinderen mogen zelf kiezen

of ze mee willen naar de sport en spel activiteiten. 

 

 

Danslessen

Twee keer per jaar volgen de kinderen een reeks van 10 danlessen. De kinderen krijgen les van een ervaren dansinstructeur van 'dans dans dans'. Iedere maandag hebben kunnen de kinderen van 7+ meedoen aan de danslessen. Na 10 lessen gaan ze een leuke voorstelling geven voor de ouders en kinderen.