Informatie - Hoorn Grote beer BSO

LRK nummer 876165882

Buitenschoolse opvang ‘t Zonnehoekje

 

Tel: 0229-706706

Grote beer 2a,1622 ES Hoorn

 

Op BSO De Grote Beer zijn er twee stamgroepen. Één stampgroep de grote beer voor 20 kinderen en één stamgroep voor 10 kinderen de kleine beer. De stamgroepen grote beer en kleine beer zitten tijdens eetmomenten bij elkaar aan de eigen stamgroep eettafel. De rest van de dag geldt er een open deuren beleid binnen de buitenschoolse opvang waarbij kinderen zelf een keuze mogen maken aan welke workshop, activiteit of vrijspel zij willen deelnemen en waar zij willen spelen.

Het team van ’t Zonnehoekje staat hiervoor garant. Wij bieden een veilige omgeving waarin uw kind makkelijk vertrouwd kan raken en waarin wij, als kinderopvang een bijdrage kunnen leveren aan een optimale ontwikkeling van uw kind.

 

Op het speeltuin voor de deur van onze BSO wordt dagelijks buiten gespeeld.

Samen met de leidster gaan de kinderen daar voetballen of ze spelen andere (bal)spelletjes. Op de stoep tussen het grasveld en de locatie kunnen de kinderen touwtjes springen, met de hoelhoep spelen of bv. steppen.

 

De groepen beschikken over voldoende speelmaterialen om de diverse ontwikkelingsgebieden van de kinderen te stimuleren. Dagelijks wordt er een warme verse maaltijd bereid voor de kinderen.

De binnenruimtes zijn huiselijk en warm aangekleed. Op de groepen zijn diverse speelhoeken gecreëerd. Zo hebben we een huishoek met keuken, een bouwhoek met diverse soorten bouwblokken en een rusthoek met een bank en televisie en playstation. We hebben ook de beschikking over een busje waarmee we regelmatig naar de speeltuin of kinderboerderij gaan.

De BSO is alleen naschools open en op studie- en vakantiedagen vanaf 8.00 en voor kinderen die VSO afnemen vanaf 7.00 uur. De kinderen worden opgehaald met het busje uit school en altijd door een vaste leidster. Er word geknutseld aan de hand van thema’s. Thema’s variëren elke maand en worden gepast afgesloten Bij het bedenken van de thema’s word er rekening gehouden met de diverse feestdagen en seizoenen.

 

Wij hopen u te mogen verwelkomen om u een vrijblijvende rondleiding te geven.